Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
error_outline
04. desember kl. 12:57

Vi har lansert nye nettsider!

Les mer clear

Logo Friskliv

 

 

Frisklivssentralen er et tilbud til kommunens innbyggere, der målet er å forebygge sykdom og fremme helse. Sentralen tilbyr individuelle samtaler og gruppebaserte tilbud. Man trenger ikke å ha en diagnose eller være syk for å delta.

Kontaktinformasjon

Telefon: 948 85 419 / 64 99 22 31
E-post: frisklivssentralen@enebakk.kommune.no
Facebook: www.facebook.com/enebakkfriskliv

Postadresse: Prestegårdsveien 4, 1912 Enebakk
Besøksadresse: Prestegårdsveien 6, 1912 Enebakk

Tjenestebeskrivelse


Kommende og pågående kurs

Se informasjon lengre ned på siden for kommende og pågående kurs i Enebakk. 
Vi har et interkommunalt samarbeid med alle frisklivssentralene i Follo, noe som betyr at som innbygger i Enebakk kan du delta på alle kurs i regi av de ulike frisklivssentralene i Follo. På nettsidene til de ulike frisklivssentralene kan du finne informasjon om aktuelle kurs:
Frisklivssentralen i Ski
Frisklivssentralen i Oppegård
Frisklivssentralen i Ås
Frisklivssentralen i Frogn
Frisklivssentralen i NesoddenFrisklivsresept

Er du over 18 år, bosatt i Enebakk kommune, og har eller står i fare for å utvikle livsstilssykdommer som for eksempel diabetes 2, kols, hjerte- og karsykdommer? Ønsker du hjelp til å endre levevaner?
Da er frisklivsresept et tilbud til deg. Vi tilbyr individuelle samtaler innen kosthold, fysisk aktivitet, og snus- og røykeslutt. Det kreves ikke henvisning, ta gjerne kontakt direkte med oss. Tilbudet er gratis.


Lavterskeltilbud

Gruppetilbud til deg som ønsker å komme i bedre form.
Aktiviteten er tilpasset deg som har lite treningserfaring og behov for trygghet og tett oppfølging. Gruppene passer spesielt for deg med ulike livsstilsrelaterte utfordringer, som muskel- og skjelettplager, og/eller utfordringer knyttet til psykisk helse. Samtidig trenger du ikke være syk eller ha en diagnose for å delta. Dersom du ønsker hjelp til å endre levevaner kan du ta kontakt med oss, uansett om du ønsker å delta på tilbud ved Frisklivssentralen eller ikke. Frisklivssentralen har god oversikt over hva som finnes av tilbud i lokalmiljøet, og kan gi opplysninger om hvor man finner aktivitetene.
Bassenggrupper:
Enhet for rehabilitering og friskliv har bassenggrupper ledet av fysioterapeut for barn og voksne. Har du spørsmål angående påmelding og kriterier for deltakelse i bassenggruppe for voksne kan servicetorget kontaktes på telefon 64 99 20 00.

Timeplan høst 2017

Timeplan høsten 2017

På frisklivssentralen i Enebakk får deltakerne hjelp til å endre levevaner ved hjelp av metoder med dokumentert effekt. Det gis strukturert oppfølging gjennom individuelle helsesamtaler, veiledning, kurs og gruppetilbud. Les mer på høstens treningstilbud for 2017

Kreftkafe

Kreftkafé

Treffpunkt for deg som har eller har hatt kreftdiagnosen og pårørende

En uformell møteplass med fokus på mening og mestring av hverdagen