Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Logo Friskliv

 

 

Frisklivssentralen er et tilbud til kommunens innbyggere, der målet er å forebygge sykdom og fremme helse. Sentralen tilbyr individuelle samtaler og gruppebaserte tilbud. Man trenger ikke å ha en diagnose eller være syk for å delta.

Kontaktinformasjon

Telefon: 948 85 419 / 64 99 22 31
E-post: frisklivssentralen@enebakk.kommune.no
Facebook: www.facebook.com/enebakkfriskliv

Postadresse: Prestegårdsveien 4, 1912 Enebakk
Besøksadresse: Prestegårdsveien 6, 1912 Enebakk

Tjenestebeskrivelse


Kommende og pågående kurs

Se informasjon lengre ned på siden for kommende og pågående kurs i Enebakk. 
Vi har et interkommunalt samarbeid med alle frisklivssentralene i Follo, noe som betyr at som innbygger i Enebakk kan du delta på alle kurs i regi av de ulike frisklivssentralene i Follo. På nettsidene til de ulike frisklivssentralene kan du finne informasjon om aktuelle kurs:
Frisklivssentralen i Ski
Frisklivssentralen i Oppegård
Frisklivssentralen i Ås
Frisklivssentralen i Frogn
Frisklivssentralen i NesoddenFrisklivsresept

Er du over 18 år, bosatt i Enebakk kommune, og har eller står i fare for å utvikle livsstilssykdommer som for eksempel diabetes 2, kols, hjerte- og karsykdommer? Ønsker du hjelp til å endre levevaner?
Da er frisklivsresept et tilbud til deg. Vi tilbyr individuelle samtaler innen kosthold, fysisk aktivitet, og snus- og røykeslutt. Det kreves ikke henvisning, ta gjerne kontakt direkte med oss. Tilbudet er gratis.


Lavterskeltilbud

Gruppetilbud til deg som ønsker å komme i bedre form.
Aktiviteten er tilpasset deg som har lite treningserfaring og behov for trygghet og tett oppfølging. Gruppene passer spesielt for deg med ulike livsstilsrelaterte utfordringer, som muskel- og skjelettplager, og/eller utfordringer knyttet til psykisk helse. Samtidig trenger du ikke være syk eller ha en diagnose for å delta. Dersom du ønsker hjelp til å endre levevaner kan du ta kontakt med oss, uansett om du ønsker å delta på tilbud ved Frisklivssentralen eller ikke. Frisklivssentralen har god oversikt over hva som finnes av tilbud i lokalmiljøet, og kan gi opplysninger om hvor man finner aktivitetene.
Bassenggrupper:
Enhet for rehabilitering og friskliv har bassenggrupper ledet av fysioterapeut for barn og voksne. Har du spørsmål angående påmelding og kriterier for deltakelse i bassenggruppe for voksne kan servicetorget kontaktes på telefon 64 99 20 00.

Frisklivssentralen

Frisklivssentralen er et tilbud til kommunens innbyggere, der målet er å forebygge sykdom og fremme helse. Sentralen tilbyr individuelle samtaler og gruppebaserte tilbud. Man trenger ikke å ha en diagnose eller være syk for å delta.

Timeplan våren 2018

På frisklivssentralen i Enebakk får deltakerne hjelp til å endre levevaner ved hjelp av metoder med dokumentert effekt. Det gis strukturert oppfølging gjennom individuelle helsesamtaler, veiledning, kurs og gruppetilbud. Les mer om vårens treningstilbud for 2018