Rausjø skole er en nedlagt skole i Rausjøgrenda, og eies av Enebakk kommune. Skolebygningen er bygget i 1913, og erstattet den gamle skolen i nærheten av Mellomsaga like nedenfor. Rausjø skole ble nedlagt tidlig på 1950-tallet. Skolen brukes i dag blant annet til leirskole.

Rausjø skole består i 1. et. av en skolestue, kjøkken, og et lite lærerrom.
I 2. et. er det to rom hvor det er ca. 25 madrasser som legges utover gulvet ved overnatting. Kjøkkenet er fullt utstyrt. Vann må hentes i brønn. Skolen har ikke toalett, men utedo. Det er uteområde med godkjent ildsted.

Veien inn til skolen er regulert med bom ved Bysetermåsan. Grunneieren (Oslo kommune) ønsker lik behandling av kjøring i sine skoger i de ulike kommuner. Området ligger innenfor Markagrensen og aktiviteten er derfor belagt med store begrensninger. Oslo skogvesen er ansvarlig for veibom, skilting og kontroll av kjøring/parkering langs Rausjøveien. Kjøring til Rausjø skole skal foregå i henhold til "Avtale mellom Enebakk kommune, Oslo kommune og skogvesenet om Rausjøveien i Enebakk kommune". Skoleklasser kan gå på ski, på beina eller sykle. Det er ikke parkering for mer enn en bil ved skolen og det utleveres helst bare en kjøretillatelse for hver utleie.

For å komme til Rausjøgrenda og Rausjø skole kjører en av RV 155 ved Fjell. Følg deretter veien til Vangen og Rausjø. Ved Bysetermosen parkeringsplass er det stengt med bom begge veier. For å komme til Rausjø må en ta til høyre ved Bysetmåsan parkeringsplass. Det er ca. 4 km fra Bysetermåsan parkeringsplass og inn til Rausjø skole.

Litt info:

  • Nøkkel og kjøretillatelse hentes på Servicetorget
  • Faktura sendes etter leieperioden
  • Ta med redningsvester hvis dere skal bruke kano
  • Ta med engangskopper og dopapir

KONTAKT:
Servicetorget
Prestegårdsveien 4
1912 Enebakk

Tlf: 64 99 20 00
Faks: 64 99 20 09
E-post: servicetorget@enebakk.kommune.no

Målgrupper:
Skoler, barnehager, lag og forening.

Kriterier:
Skolen leies ikke ut til grupper på over 30 personer.

Pris:
Leien er gratis for skoler, barnehager og lag og foreninger i Enebakk kommune.
For leiere som kommer utenbygds fra er leieprisen fra 01.01.2017 kr 585,- pr. overnatting.

Rausjø skole inne