Follo Pride 17.-23. juni

Follo Pride 17.-23. juni

Frogn kommune markerer Pride på vegne av kommunene i Follo. Markeringen er en feiring av kjærlighet, inkludering og mangfold.

Tidspunkt
Mandag 17.06.2024 18.00 - søndag 23.06.2024 23.00
Sted
Drøbak

Program fra 17. - 23. juni 2024

Hele uken:

Frogn bibliotek: Utstillingen "Biroller - birollen i hovedrollen" Lesetips til litteratur der homofile, bifile og transpersoner har hovedrollen.

Mandag 17. juni:

Frogn rådhus: Åpning av Prideuka i kommunestyret.

Skateparken: Underhuset inviterer alle ungdommene i Frogn til pynting av bua, kl 18.00. Alle som deltar får gratis grillpølser og brus. Vi gleder oss til en hyggelig ettermiddag i skateparken.

Hospitalet: Konsert med "To skeive trubadurer" kl. 12.00.

Onsdag 19. juni:

Frogn bibliotek kl. 13.00: Velkommen til Strikk og lytt – Pride spesial på Frogn bibliotek! Vi feirer skeiv kjærlighet og mangfold på biblioteket. Liker du å strikke? Er du glad i en god historie? Vi leser mens du strikker. 

Strikk og lytt er et veletablert tilbud på mange av landets bibliotek, og på Frogn bibliotek inviterer vi til Strikk og lytt den tredje onsdagen i måneden. I forbindelse med Pride vil vi denne onsdagen lese noe med skeiv tematikk. Ta med deg strikketøyet eller annet håndarbeid så leser vi høyt for deg mens du strikker. Det er selvfølgelig ikke obligatorisk å strikke, du er også hjertelig velkommen om du kun vil lytte. Vi serverer kaffe/te med noe smågodt til. 

Kanskje du blir kjent med en ny forfatter eller stifter et nytt bekjentskap? 

Torsdag 20. juni:

Drøbak torg: Butikkene pynter til Pride og har kveldsåpent fra 17.00 - 22.00.

Drøbak kino: "Mer enn film" kl. 19.00 // Norwegian Dream 

Billetter kr. 100,- 

"Et friskt pust" -Aftenposten 

Robert (19 år) flytter fra Polen til Norge for å jobbe på en laksefabrikk for å tjene penger til seg og moren sin. Der forelsker han seg i norske Ivar (19 år), et forhold han må holde skjult for de konservative polske arbeiderne han jobber og bor sammen med. Når det bryter ut en streik blant arbeiderne på fabrikken blir Ivar med og støtter polakkene. Nå må Robert velge mellom penger eller kjærlighet.

Fredag 21. juni:

Fargerik familiedag på Bølgen: Gratis inngang til de under 18 år. Mellom kl. 14.00 - 21.00.

Lørdag 22. juni:

Utstilling av skoleprosjektet som Drøbak kunsterforum har laget til alle skolene i Frogn.  

Musikkens og frivillighetens hus kl. 11.00-14.00

Verkstedet tar utgangspunkt i skoleprosjektet og menneskerettighetene er satt i fokus: Hva er det å være unik? Hva er unikt med deg? Alle har rett til å elske den man vil. 
 
Vi lager en vegg hvor barn kan lage sitt eget hjerte i papir og dekorere med tegning og skrift inspirert av egen fantasi og egenart. Skulpturen vil være til inspirasjon både med sin visuelle utforming og alle de små budskapene som er festet på hjertet.  

Pridetog kl. 12.00: Pride-toget går fra Drøbak gjestehavn til Drøbak torg.

Drøbak torg kl. 13.00: Ordfører ønsker velkommen og det blir appeller og underholdning fra scenen.

Søndag 23. juni:

Badeparken: Dødsekonkurranse med Pridetema under årets St.Hans feiring i Badeparken.

Arrangør

Frogn kommune