Lettbutikk AS, som har spesialisert seg innen lagerdrift og kundeservice for nettbutikker, har inngått avtale med lager- og logistikkselskapet Bulk Industrial Real Estate om å bygge nyttBulk Park Enebakk -Ordfører Hans Kristian Solberg f.v. konserndirektør Nina Hage i Bulk- direktør for salg og drift Dag Klem i Bulk- utvalgsleder Marius Winger NLM.jpg lager på 17 000 kvm. i Bulk Park Enebakk. Bygget skal etter planen stå ferdig i mai 2022, opplyser Bulk i en pressemelding.

Ordfører Hans Kristian Solberg ønsker Bulk velkommen med etablering av ny næringsvirksomhet i Enebakk kommune.

– Bulk er en stor og seriøs aktør som kan vise til lignende vellykkede etableringer blant annet i Vestby og på Langhus i Nordre Follo. Vi håper at Bulks inntreden i Enebakk vil få mange positive ringvirkninger, både i form av flere arbeidsplasser og økt interesse for Enebakk som bostedsområde, sier Solberg.

Bulk Park Enebakk er en av flere Bulk parker med lager og logistikkeiendommer. Selskapet har oppført over 30 bygg siden starten i 2006. Bulk Infrastructure og Mr. Pukk AS eier sammen et stort tomteområde på ca. 500 mål i Enebakk, der Bulk utvikler området og står for oppføringen av bygget.

Bærekraftig næringsutvikling

Enebakk kommune har hatt flere møter med ledelsen i Bulk for å bli kjent med selskapet og deres planer for næringsutvikling i Enebakk.

– Vi opplever en åpen og imøtekommende organisasjon som legger betydelig vekt på bærekraft i sin virksomhet. Det er i tråd med kommunens mål om å legge til rette for bærekraftig næringsutvikling, og danner et godt grunnlag for samarbeidet, sier Solberg.

– Jeg tror Bulks etablering hos oss vil bidra til å styrke Enebakks posisjon og omdømme som en attraktiv samarbeidspartner for næringslivet, i tråd med vår visjon som «mulighetenes Enebakk», sier Solberg.

Det nye bygget skal utvikles i tråd med Bulks klare fokus på bærekraft. Den nyutviklede eiendommen vil bli BREEAM-NOR sertifisert og ha solceller på taket for å forsyne leietakere medBulk Park Enebakk - illustrasjon - Bulk.jpg egen grønn strøm, opplyser Bulk i pressemeldingen. BREEAM-NOR er et miljøsertifiseringssystem for bygg, som måler byggets bærekraftskvaliteter.

Direktør for salg og drift i Bulk, Dag Klem, gleder seg over å kunne annonsere samarbeidet med Lettbutikk.

– Vi er veldig glade for at Lettbutikk har valgt oss i Bulk. Lettbutikk har et tydelig søkelys på teknologi og bærekraft, to aspekter som er i tråd med vår egen ambisjon om å kunne tilby morgendagens logistikkanlegg til våre leietakere, sier Klem.

I dag disponerer Lettbutikk over 10 000 kvm. lagerareal. Selskapet har i overkant av 30 ansatte og befinner seg på to lokasjoner, Årnes og Alnabru i Oslo.

– Det føles helt riktig for Lettbutikk å gå inn et nytt bærekraftig og topp moderne logistikkbygg for tredjepartslogistikk og «lastmile» distribusjon, sier styreleder i Lettbutikk, Tom Hauge.

Andre aktører i området er blant annet Ramirent, Knut Enger Transport, Norgesdekk, og Green Mountain.

 

BILDETEKST: Ønsker velkommen: ordfører i Enebakk Hans Kristian Solberg (f.v.), konserndirektør Nina Hage i Bulk, direktør for salg og drift Dag Klem i Bulk, utvalgsleder Marius Winger i hovedutvalg for Næring, Landbruk og Miljø i Enebakk kommune. (Foto: Aksel I. Edgar-Lund, Enebakk kommune)

BILDETEKST: Illustrasjonsbilde – Bulk og Lettbutikk lagerbygning. (Foto: Bulk Industrial Real Estate)

 

Du kan lese hele pressemeldingen fra Bulk her: https://bulkinfrastructure.com/newsroom/bulk-industrial-real-estate-signerer-17-000-kvm-med-lettbutikk-as-og-skal-sammen-satse-videre-i-norden