Datasenterselskapet Green Mountain har kjøpt tomt og skal bygge nytt datasenter i Ytre Enebakk. Bygget er planlagt ferdigstilt om et år, det vil si september 2020. Investeringen er på 420 

Green Mountain datasenter Ytre Enebakk - pressefoto: Green Mountain

millioner kroner, og vil gi om lag 40 faste ansettelser på stedet i første omgang. Det skriver Finansavisen.

Datasenteret i Ytre Enebakk får i utgangspunktet en kapasitet på fire megawatt.

Konsernsjef i Green Mountain, Tor Kristian Gyland, sier til Finansavisen at tomten i Ytre Enebakk har en totalkapasitet på 20 megawatt, og at selskapet har sikret opsjon på det dobbelte slik at anlegget kan utvides til 40 megawatt.

– Enebakk kommer til å bli et satsningsområde for oss, men det var også et krav fra kunden at det senteret skulle ligge i nærheten av Oslo, sier Gyland.

Datasenteret i Enebakk blir Green Mountains tredje datasenter i Norge, hvor selskapet fra før har anlegg utenfor Stavanger og på Rjukan i Telemark.

Enebakks ordfører Øystein Slette ønsker Green Mountains datasenter hjertelig velkommen til kommunen.

– Denne virksomheten representerer «det grønne skiftet», og vil gi positive ringvirkninger for lokalsamfunnet i Enebakk, sier Slette i en pressemelding gjengitt på Green Mountains nettsider.

Green Mountain beskriver Ytre Enebakk som en perfekt plassering for det nye datasenteret, bare rundt 20 kilometer fra Oslo sentrum og med god kraftforsyning, infrastruktur og tilknytningsmuligheter blant annet i form av fiber.

En stor internasjonal kunde har allerede signert en kontrakt for hele den første datasenterbygningen.

(Bilde: Konsernsjef i Green Mountain, Tor Kristian Gyland, (i gravemaskinen) og ordfører i Enebakk, Øystein Slette. Pressefoto: Green Mountain.)

(Bilde: Skisse av anlegget. Pressefoto: Green Mountain.)Green Mountain datasenter skisse Ytre Enebakk - pressefoto: Green Mountain