Luftfartstilsynet ønsker å forebygge uforsvarlig bruk av droner, og har utarbeidet en enkel og lettfattelig droneplakat med informasjon om regler for droneflyging.

- Mange turister har med seg droner de vil ta bilder med når de ferierer i Norge, og Luftfartstilsynet vil gjerne nå ut til disse droneoperatørene fordi vi vet at ikke alle har den nødvendige kunnskapen for sikker og hensynsfull flyging med drone, skriver kommunikasjonsrådgiver Lena Solvoll i Luftfartstilsynet i en pressemelding.

Droneplakaten inneholder fem punkter med informasjon om de viktigste reglene for bruk av drone, som for eksempel hvor høyt du kan fly og avstand til folk, bygninger og trafikk.

Droneplakaten finnes på norsk og en rekke andre språk, deriblant engelsk, kinesisk, japansk, tysk, fransk, spansk og italiensk. Du kan laste ned droneplakater nederst på denne siden, og du kan lese mer om droneflyging på Luftfartstilsynets hjemmesider.

Information in English:

Are you planning to visit Norway during the holidays and want to take pictures using a drone? In that case, the Norwegian Civil Aviation Authority would like you to get to know the rules for flying a drone in a safe and considerate manner.

Get to know the 5 basic guidelines for flying a drone here.

Droneplakat_norsk.pdf

droneplakat_engelsk.pdf

Droneplakat_fransk v1.pdf

Droneplakat_italiensk v1.pdf

Droneplakat_japansk v1.pdf

Droneplakat_mandarin v1.pdf

Droneplakat_spansk v1.pdf

Droneplakat_tysk v1.pdf