Enebakk kommune vil gjennom julen ha samme strenge tiltak som Oslo kommune for å forebygge koronasmitte. Endringer i forskriften vil ha enkelte lettelser på arrangementer.

Ny forskift publiseres mandag 14.12.2020 og vil ha følgende innhold:

Følgende vil gjelde fra 14.12.2020

Fortsatt maks ti personer på private sammenkomster:

Enebakk kommune kommer ikke med lettelser i antall personer som kan være samlet i julen. Dette betyr at det fortsatt ikke er lov å arrangere eller delta på private sammenkomster med flere enn ti personer til stede inkludert hustandsmedlemmer. Det er viktig å påpeke at alle skal kunne holde en meters avstand gjennom hele sammenkomsten.   Dette gjelder gjennom hele julen, og det gjelder både innendørs og utendørs.

Det oppfordres fortsatt til å begrense nærkontakter så langt det er mulig. Det betyr at nasjonale føringer og råd også gjelder; Hold avstand, begrens antall nærkontakter, hold deg hjemme om du er syk.

Lettelser i forskrift om koronasmitte:

Det vil være fra 14.12. være lov å gjennomføre gudstjenester og tilsvarende bønnesamlinger dersom antallet personer som er til stede ikke overstiger 20 personer og man kan holde 1 meters avstand fra skulder til skulder.

Arrangementer for vanskeligstilte i regi av organisasjoner og kommunale aktører i juletiden vil være tillatt dersom antallet personer som er til stede ikke overstiger 20 personer og man kan holde 1 meters avstand fra skulder til skulder.