Mange familier kan oppleve tiden vi nå er inne i som utfordrende. Hverdagen er veldig forandret, og alle fritids- og sosiale aktiviteter er avlyst. Familien får plutselig mye tid sammen. Selv om vi vet det er viktig at vi i solidaritet følger myndighetenes pålegg for å begrense smittespredning, så kan det bli kjedelige dager for både store og små.

Enebakk kommune ønsker derfor å oppfordre alle familier til å bruke denne tiden til å gjøre noe sammen, være aktiv og ha det litt moro.

Vi har i første omgang valgt ut tre aktiviteter som vi ønsker å invitere dere med på;

1. Lag hinderbane

Hinderbaner er morsomme for barn i alle aldre. Det fine med hinderbaner er at de er veldig enkle å lage av ting man allerede har liggende og at ungene ofte klarer å lage dem helt på egenhånd.

Finn frem tau, hopperinger, planker, kasser, tepper og lignende. En god hinderløype lar barna balansere, krype under og over hinder. Det er også gøy å måtte hoppe fra en ting til en annen.

Kan gjøres ute og inne.

Hvem er raskest igjennom løypa?

2. Gå på «søppeltur»:

Om våren er det ofte mye som dukker fram når snøen har smeltet. Ta derfor med barna på "søppeltur". Ta med en bærepose og gå en tur. Plukk med dere så mye søppel som dere kan.

Skal du plukke søppel sier kommuneoverlegen at du må huske å bruke hansker😊

Hvem plukker flest bæreposer med søppel?

3. Kunst i naturen:

Liker du å tegne eller male, ta bilder, lage film eller skrive?

Naturen vekker kreativiteten og byr på spennende omgivelser der du kan male ditt nye mesterverk, skrive den nye fortellingen, spikke en figur, fange vakre stunder med kameraet eller lage den kortfilmen du lenge har drømt om.

Matpakka smaker også ekstra godt ute på tur, så ta den med.

 

Vi skal ta vare på hverandre ved å holde avstand, men vi kan gjøre tiden mer aktiv og gøy! đŸ˜Š

 

Vi vil gjerne at du sender inn bilder fra aktivitetene. Bildene blir brukt til en stor utstilling i kultursalen senere i år.

Send dine bilder til:

bildeinnsending@enebakk.kommune.no