For deg som bruker av Enebakk kommunes nettsted finnes det et par ting som kan være greit å vite.

Bruk av informasjonskapsler på enebakk.kommune.no

Enebakk kommunes nettsider bruker informasjonskapsler for å tilby publikum tilpassede nettjenester og sikre best mulig brukeropplevelse. En informasjonskapsel er en liten tekstfil som lagres på maskinen din. Informasjonskapsler kan ha mange ulike oppgaver, for eksempel å lagre valg du gjør underveis (typisk: legger varer i en handlekurv i nettbutikken) samt spore bruksmønster for statistiske formål. Noen informasjonskapsler lar nettsiden ”huske” hvem du er i løpet av den tiden du befinner deg på den (såkalt sesjonsavhengig informasjonskapsel), mens andre også vil kjenne deg igjen neste gang du kommer til nettstedet (fast informasjonskapsel).

Statistikk og analysetjenester nettstedet benytter

Google Analytics:

For å få et best mulig inntrykk av hva du er opptatt av og hvordan du bruker nettsidene våre bruker vi verktøyet Google Analytics, som ved hjelp av anonymiserte data forteller oss hvor mange som besøker hvilke sider. Det sendes ikke data som kan identifisere deg som person til Google.

Google Analytics-verktøyet hjelper oss til å bestemme hva som skal prioriteres på nettsidene våre. Det kan for eksempel være å gjøre Skoleruten ekstra tilgjengelig for dere i perioder hvor denne er særlig etterspurt.
Informasjonskapsler fra Google Analytics:

  • _gat, varighet 10 minutter
  • _ga, varighet 2 år

Andre informasjonskapsler

PHPSESSID – varighet til nettleseren lukkes. Brukes til å huske dine innstillinger så lenge du er på siden

Hva hvis du ikke vil tillate informasjonskapsler?

Dersom du ikke ønsker å akseptere Enebakk kommunes bruk av informasjonskapsler, kan du trekke tilbake ditt samtykke ved å endre innstillingene i nettleseren din. Det er for eksempel mulig å be nettleseren gi beskjed hver gang informasjonskapsler blir sendt fra nettstedet du besøker. Du kan også velge å stoppe alle informasjonskapsler som sendes nettleseren din. Mer informasjon om fremgangsmåten kan du finne på nettvett.no.

Vi gjør oppmerksom på at endring av innstillingene for informasjonskapsler kan medføre at www.enebakk.kommune.no ikke vil fungere optimalt.