På dagtid vil elevene på 9. og 10. trinn få et foredrag levert av Mats Grimsæth. På ungdomsskolen slet Mats med å finne seg til rette. Han var det man kaller en umotivert drittunge: sliten, spinkel, manglet overskudd, ble fort sint og utsatt for mobbing. Selv opplevde han at han ikke var god til noe, men så begynte han å leke med kameraet til faren. Det var dette som var starten på et vendepunkt – bak kamera ble Mats en annen. I forkant av foredraget får elevene oppleve et kulturelt innslag. Dagen markeres også med en hyggelig overraskelse i spisefri i tett samarbeid med Enhet for psykisk helsearbeid og rus i Enebakk kommune.

På kveldstid inviteres alle innbyggere til foredrag i Kultursalen i Kirkebygden. Hit kommer Anette Forsén Bache. Temaet for hennes foredrag er «Hvordan lytte så ungdom snakker og snakke så ungdom lytter». Barn trenger ubetinget kjærlighet og trygge grenser. De trenger tydelige voksne som kan lede seg selv og familien. Dette er et foredrag for deg som har, eller kommer til å få, tenåringsbarn i huset, hvor fokus er kommunikasjon, lytting og å få en bevisstgjøring av dine verdier og foreldrerollen.
Foredragsholder Anette Forsén Bache har lang erfaring i å holde foredrag, samt coaching av barn, ungdom og foreldre. Hun er også kjent via TV2 programmet God morgen Norge.

Foredraget på kveldstid starter kl. 18.00 i Kultursalen. Dørene åpnes kl. 17.00 med mulighet for kaffe og kaker.
 

Arrangør: Familiens hus, Enebakk kommune  

 

Plakat verdensdagen (002).pub                                                  

 

                                                                                                                                                  Invitasjon.jpg