Som følge av at smitteutviklingen i Enebakk nå er stabil med et lavt antall smittede, endrer vi med virkning fra mandag 22. februar de lokale smitteverntiltakene. Endringene i smitteverntiltak i Enebakk kommune omfatter følgende:

 • Det er tillatt med innendørs trening for voksne der man kan opprettholde 1 meter avstand (2 meter ved kondisjonstrening). Det er antallsbegrensning på maks 10 personer som kan trene samtidig. Dette gjelder også treningssenter. På treningssenter i Enebakk er det kun lov å trene for folk som er folkeregistrert i kommunen.
   
 • Serveringssteder som har skjenkebevilling kan servere alkohol til gjester som får servert mat, forutsatt at de nasjonale smittevernreglene følges.
   
 • Det er ikke lenger påbud om hjemmekontor. Hjemmekontor anbefales likevel for alle som har mulighet til det.
   
 • I Enebakk kommune er det ikke tillatt å gjennomføre arrangementer utendørs med flere enn 50 personer til stede samtidig.
   
 • Det er fortsatt påbud om munnbind i taxi. Det er også påbud om munnbind på kollektivtransport, når det ikke er mulig å holde 1 meters avstand til medreisende. Plikt til å bruke munnbind gjelder ikke barn under 12 år. Busser som kun transporterer skoleelever defineres ikke som kollektivtransport.
   
 • Det innføres lettelser i besøksrestriksjonene ved Enebakk sykehjem fra mandag 22. februar. Du finner oppdaterte besøksregler på vår samleside med råd og regler


Du finner oversikt over nasjonale råd og regler på Helsenorge.no: https://www.helsenorge.no/koronavirus/