Enebakk kommune tilbyr en sikker, digital mulighet for å bestille koronatest.
Du bestiller time til koronatest via Helsenorge.no på følgende lenke:

Klikk her for å bestille time til koronatest via Helsenorge.no

Du logger inn via ID-porten (MinID, BankID, BankID på mobil, Buypass eller Commfides).
Ved å benytte digitalt skjema for bestilling av koronatest, aksepterer du samtidig at du er gjort kjent med Enebakk kommunes Personvernerklæring.

Foresatte kan bestille testing for sine barn som er under 18 år.

Ved å bestille koronatest digitalt slipper du å vente i telefonkø. Når du bestiller test via digitalt skjema skal du ikke ringe koronatelefonen for den samme henvendelsen, da dette medfører unødvendig dobbeltarbeid. I skjemaet vil du bli bedt om å svare på de samme spørsmålene som de ansatte på koronatelefonen stiller innringerne.

Koronatelefon - Informasjon og bestilling av test

Har du ikke mulighet til bestille koronatest digitalt, kan du ringe kommunens koronatelefon.
Hit kan du også ringe om du har spørsmål vedrørende koronaviruset.

  • tlf.: 940 18 300
    telefonen er betjent: hverdager kl. 09:00 - 11:00 og kl. 12:00 - 15:00.
    I helgene er telefonen betjent fra kl. 09:00 - 11:00 og kl. 13:30 - 15:00.

Ved spørsmål kan du også ringe Helsedirektoratets publikumstelefon: 815 55 015, eller benytte chat-tjenesten på helsenorge.no/koronavirus

Hvordan foregår testingen?

Testing av innbyggere i Enebakk foregår på egen teststasjon. Du må møte opp i egen bil, og bli sittende i bilen mens testen utføres.

Det er satt opp telt for å hindre innsyn ved prøvetakingen.

ADRESSE: 
Teststasjonen er lokalisert i Kirkebygden på parkeringsplassen nedenfor det gamle Herredshuset, Ignaveien 16, se egen skilting.
Du kan se kart og finne veibeskrivelse i Google maps https://goo.gl/maps/XvntCDNQKFPrVnsV8

Du vil bli oppringt eller får en sms (tekstmelding) for avtale og får et oppmøtetidspunkt, som regel samme dag eller neste arbeidsdag. Testingen er organisert for å hindre køproblemer og venting, og selve testen tar ca. 2 minutter.

Det er ikke mulig å møte opp for testing uten avtale.

Hurtigtester

Som et supplement til PCR test, kan man få utlevert hurtigtester ved henvendelse til koronatelefonen i dens åpningstid. Testene må hentes på teststasjonen i Kirkebygden på dagtid, etter avtale. Disse testene er forbeholdt kommunens innbyggere med nyoppståtte luftveissymptomer.

Hvem bør testes?

Folkehelseinstituttet anbefaler at alle personer med symptomer på covid-19 testes raskest mulig.

Dette inkluderer alle med nyoppstått luftveisinfeksjon eller andre symptomer som lege mistenker skyldes covid-19. Covid-19 har ofte følgende symptomer; feber, hoste, tungpustethet, tap av smak- eller luktesans, sår hals, eller sykdomsfølelse.

Barn under 10 år med kun lette symptomer på luftveisinfeksjon kan se an symptomene hjemme et par dager før testing. Barn med rennende nese som eneste symptom, som ellers er i god allmenntilstand uten andre tegn på nyoppstått luftveisinfeksjon, behøver ikke å holdes hjemme eller testes.

Alle som testes skal holde seg hjemme til negativt prøvesvar foreligger og de er blitt symptomfri.

Les mer om testkriterier på FHI: https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/testing-og-oppfolging-av-smittede/testkriterier/

Prøvesvar

Testen analyseres ved AHUS, og prøvesvar blir tilgjengelig på https://helsenorge.no/provesvar

Prøvesvar foreligger etter 1-3 dager. Ved innlogging med elektronisk ID får man tilgang til prøvesvar for seg og sine barn. Ved positivt svar blir man kontaktet for en smitteoppsporing og informasjon om hvordan man skal forholde seg.

Vi forholder oss til de rådene som til enhver tid gis av Folkehelseinstituttet om testkriterier, isolasjon for smittede og karantene/andre forholdsregler for nærkontakter.