Fredag 6. november orienterte byrådsleder i Oslo, Raymond Johansen, om nye og strengere smitteverntiltak i Oslo som vil tre i kraft ved midnatt mandag 9. november.

For Enebakk kommune gjelder fortsatt de skjerpede anbefalingene til smitteverntiltak slik de er skissert av kommuneoverlege Kurt Hetland, du finner anbefalingene på våre nettsider her

Disse smitteverntiltakene gjelder frem til nye regler og anbefalinger blir gitt for Enebakk kommune.

Ordfører Hans Kristian Solberg oppfordrer alle innbyggere i Enebakk kommune om å følge regjeringen og statsminister Erna Solbergs råd om å holde seg mest mulig hjemme og ha minst mulig sosial kontakt med andre de kommende ukene.   

– Kriseledelsen i Enebakk kommune følger situasjonen nøye, og vil komme med oppdaterte råd og smitteverntiltak i tråd med nasjonale anbefalinger, men tilpasset smitteverntiltakene i Oslo og situasjonen i Enebakk, i samråd med kommuneoverlegen og smittevernlegen, sier ordføreren.

– Det er viktig at vi alle sammen bidrar i kampen med å snu den økende utviklingen i smittetallene den siste tiden. Det er viktig å begrense sosial kontakt så mye som mulig i ukene som kommer. Jeg håper at dersom vi er flinke sammen, kan vi feire en tilnærmet normal jul, sier Hans Kristian Solberg.