I løpet av de siste 14 dager er det registrert 24 nye smittetilfeller i Enebakk kommune. Det gir en statistisk andel på 217 smittetilfeller per 100 000 innbyggere, opplyser smittevernlege Lars-Erik Fikke.

– Det er økende smitte i Enebakk. Det er kjent smittevei hos flertallet, og det dreier seg i hovedsak om innreise fra utlandet og nærkontakter. Vi har også hatt et smitteutbrudd ved Hauglia skole, med tre positive tester så langt. Her bruker vi hurtigtester, slik at man slipper karantene dersom man ikke er smittet, sier Fikke.

Totalt er det nå registrert 524 smittetilfeller i Enebakk kommune. Tallet på registrerte smittede er det samlede antall innbyggere som har fått påvist covid-19 i Enebakk siden testingen begynte i mars i fjor.

Skoler og barnehager i Enebakk er på grønt nivå. Enebakk kommune er på nasjonalt tiltaksnivå og følger nasjonale regler og anbefalinger. Du kan se oversikt over nasjonale regler og anbefalinger på Helsenorge.no: https://www.helsenorge.no/koronavirus/oversikt-over-regler-og-anbefalinger/

På grunn av koronasituasjonen og mangel på møterom, oppfordrer vi deg som ønsker møte med ansatte i kommunen om å gjennomføre dette på telefon eller Teams. Eventuelt fysisk møte må avtales på forhånd. 

Vaksinering

Vi får store mengder vaksiner og regner med å være ferdig med dose 2 i løpet av uke 35. 

Vaksinering av 16-17 åringer, det vil si årskullene 2004 og 2005, starter 8. september. 

Enebakk kommune jobber med planlegging av hvordan vaksinasjon skal organiseres etter uke 36. Du kan lese mer om gjennomføringen av vaksinasjonsarbeidet, på våre nettsider: https://www.enebakk.kommune.no/koronavaksine.545501.no.html