Det er per i dag 50 registrerte smittede med påvist covid-19 i kommunen, ifølge informasjon fra smittevernlegen.

Torsdag 7. mai la regjeringen fram en plan for videre håndtering av covid-19 i Norge. Det er lagt opp til en kontrollert og trinnvis gjenåpning av samfunnet og en plan for justering av koronatiltakene.

Du kan lese oversiktlig og detaljert beskrivelse av planen for gjenåpning, med gode forklaringer på hvilke regler som gjelder, på Helsenorge.no: https://helsenorge.no/koronavirus/arrangement-og-aktiviteter  

– Vi er nå kommet inn i en fase der samfunnet sakte men sikkert skal gjenåpnes og vi kan ta tilbake en litt mer normalisert hverdag. Barnehagene er i gang, det samme gjelder de minste skolebarna. Til uken starter skolene opp igjen med en gradvis åpning utover uken, sier ordfører i Enebakk, Hans Kristian Solberg.

Kommunalsjef for kultur, oppvekst og skole, Olav Gjesdahl Weng, opplyser følgende om åpning av skoler for 5. til 10. trinn:

Skolene i Enebakk starter åpning tirsdag 12. mai for 7. trinn. Tilbudet til elevene vil variere fra skole til skole, og trinn til trinn.

–  I løpet av uken skal alle elevene få mulighet til å starte opp igjen. Foresatte og elever får informasjon om åpning fra sin skole innen mandag 11. mai kl. 12. Vi ønsker alle hjertelig velkommen tilbake til skolen, sier Weng.

Når det gjelder feiring av nasjonaldagen vil det komme mer informasjon om dette til uka.

– Nå kan vi være sammen 20 personer i private lag, og det gjør at man kan invitere noen flere til 17. mai-frokosten. Det tror jeg de fleste av oss setter pris på nå, sier ordfører Hans Kristian Solberg.

Biblioteket i Enebakk åpner igjen fra og med tirsdag 12. mai kl. 10, opplyser biblioteksjef Oddmund Kårevik.

– I starten vil det være restriksjoner på hvor mange som kan være inne på biblioteket om gangen. Vi vil ikke ha mulighet for å tilby publikums-pc og en del andre ting til å begynne med, sier Kårevik.

Les mer på Enebakk biblioteks nettsider: https://www.enebakkbibliotek.no/

Rådhuset i Enebakk vil fortsatt holde stengt for besøkende en stund til. Årsaken er blant annet at det må komme på plass smitteverntiltak i publikumsmottaket.

Det blir fortsatt hjemmekontor for mange på rådhuset, blant annet fordi behovet for renhold vil øke betraktelig når alle skal tilbake på kontorene sine. Kapasiteten tilsier at vi må bruke renhold der det er mest viktig i fasen vi er i nå.

 

Enebakk kommune ønsker alle innbyggere en god helg!