Det er 286 registrerte smittede med påvist covid-19 i kommunen, ifølge informasjon fra smittevernlegen. Det er en økning på 23 smittetilfeller siden rapporten forrige onsdag.

Økningen i antall smittede knytter seg særlig til et smitteutbrudd denne uken ved Hauglia barnehage på Flateby, hvor det så langt er påvist 14 smittetilfeller. Alle barn og alle ansatte er nå blitt testet, og de smittede er i isolasjon mens nærkontaktene er i karantene.

Besøksrestriksjoner på sykehjem i Enebakk fra 18. mars:

På grunn av smittesituasjonen i Oslo og Viken vil vi fra torsdag 18.3 begrense antall besøkende hos beboere til 2 personer om gangen. Unntak gjøres ved alvorlig sykdom.

Koronavaksinasjon i Enebakk kommune:

Pr. mandag 15. mars er det satt 1332 vaksinedoser i Enebakk kommune. 868 har fått vaksinedose 1 og 464 har fått vaksinedose 2. Det er foreløpig stans i vaksinering med vaksinen fra AstraZeneca, men vi fortsetter denne uken med vaksinering med Pfizer-vaksinen i aldersgruppe 78+ år.

Du kan lese mer om prioriteringsrekkefølgen under "Hvem vaksinerer de ulike gruppene?" og "Når kan jeg ta vaksinen?", på vår samleside med informasjon om arbeidet med å gjennomføre koronavaksinasjon: https://www.enebakk.kommune.no/koronavaksine.545501.no.html