I løpet av de siste 10 dager er det registrert 27 nye smittetilfeller i Enebakk kommune.

– Det dreier seg ikke om utbrudd, men som tidligere er det noen enkelttilfeller på skoler. Flertallet av de positive er fra 2003-2005-kullene, sier smittevernlege Lars-Erik Fikke.

Totalt er det nå registrert 641 smittetilfeller i Enebakk kommune. Tallet på registrerte smittede er det samlede antall innbyggere som har fått påvist covid-19 i Enebakk siden testingen begynte i mars i fjor.

Vaksinering covid-19

Enebakk kommune er ferdig med ordinær massevaksinering mot covid-19. Vi fortsetter enkelte dager utover høsten, og vaksinerer da med dose 2 for 16-17-åringene og noen dose 1 for 12-15-åringene. I tillegg starter vi med 3. dose for risikogrupper.

Det er mulighet for drop-in vaksinering i Nordre Follo og Lillestrøm for de som ønsker det. Du kan lese mer om dette på våre nettsider: https://www.enebakk.kommune.no/koronavaksine.545501.no.html

Tiltaksnivå

Enebakk kommune følger nasjonale smittevernregler og anbefalinger. Myndighetene har varslet overgang til «normal hverdag med økt beredskap», hvor de fleste nasjonale tiltak som blant annet 1-metersregelen blir fjernet, men dato for overgangen er ikke bestemt ennå.

Enebakk kommune opprettholder testkapasitet og vaksineringskapasitet i tråd med føringer fra regjeringen om å opprettholde beredskap for håndtering av koronasituasjonen i Norge.  

Influensavaksinering

Enebakk kommune starter influensavaksinering til prioriterte grupper i uke 41. Vi har satt av mandag 11. og tirsdag 12. oktober til vaksinering i Herredsstyresalen. Det vil bli opprettet et eget telefonnummer og en e-postadresse for henvendelser angående influensavaksinering. Dette og mer informasjon om bestilling av time blir lagt ut på kommunens nettsider og på Facebook i løpet av uken.