Daniel Solli, branninspektør og informasjonsrådgiver i Follo brannvesen,
oppfordrer alle om å bytte batteri i røykvarslerne søndag 1. desember.Daniel Solli i Follo brannvesen skifter batteri i røykvarsler

Når det brenner, er hvert sekund avgjørende. Man overlever ikke lenge i en bolig som raskt fylles opp av røyk, man er helt avhengig av tidlig varsling for å redde seg selv og de man bor sammen med, sier Solli.

Alle boliger skal ha røykvarsler eller brannalarmanlegg og du må ha minst én varsler i hver etasje. Alarmen skal kunne høres tydelig på oppholdsrom og soverom, også når døren mellom rommene er lukket.

– En fungerende røykvarsler er våken og følger med, også når du sover. Sørg for å gå vinteren i møte med nye batterier, og kontroller at du hører varsleren godt, sier Solli.

Røykvarslerdagen arrangeres hvert år og er en kampanje i nasjonal regi av DSB (direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap) og Brannvernforeningen.

Desember og januar er årets mest hektiske måneder for brannvesenet i Norge.

– Folk trekker innendørs, fyrer i peisen, lager mat på komfyren, tenner lys og ikke minst – drikker mer alkohol. Denne kombinasjonen er direkte brannfarlig, sier Solli.

58 utrykninger til nattbranner i Akershus

Hver eneste uke begynner en bolig å brenne midt på natten i Akershus. Nå står brannhøytiden for døren igjen.

Brannvesenet i Akershus rykket ut til 58 boligbranner mellom kl. 23 og 07 i fjor. Det blir et gjennomsnitt på godt over én nattbrann hver eneste uke - hele året igjennom - bare i vårt fylke. Nå ber brannvesenet om at alle sjekker røykvarsleren ved inngangen til årets mest brannfarlige måneder.

roykvarslerdagen.no finner du nyttig informasjon om tiltak som bedrer brannsikkerheten.

Klikk her for å komme til Follo brannvesen IKS' nettsider for å lese mer om brannvern og for å komme i kontakt med brannvesenet. 

BILDETEKST: Branninspektør og informasjonsrådgiver i Follo brannvesen, Daniel Solli, skifter batterier i en røykvarsler. (Foto: Follo brannvesen)