Det er viktig å huske på at ungdom i Enebakk og Norge generelt har det veldig bra. Det er bare det at ikke alle har det bra. Ikke alle føler seg trygge. Ikke alle føler at de har venner. Mange gruer seg til å gå på skolen dagen etter fordi man vet at man kommer til å bli mobbet. Mange er redde for å reise hjem fra skolen fordi på bussen hjem er det ingen voksne som passer på. Mange er redde og bekymret fordi man ikke vet hvilke kommentarer det står om dem på Facebook eller Instagram når de går på nett.

Noen tall fra UngData, Enebakk 2015:

 • 14 % har ingen de kan kalle «bestevenn»

 • 20 % er plaget av ensomhet

 • 13 % sier de blir mobbet

 • 14 % sier de har blitt utsatt for trusler om vold det siste året

  Se meg Bry deg handler om de gode forbildene og de gode rollemodellene.
  Hvem sitt ansvar er det å passe på at alle opplever at trygghet og trivsel? Se meg Bry deg sin filosofi er at dette er ALLES ansvar.

  For oss handler det om å bry seg om våre barn, våre barns venner, og også våre barns uvenner…

  ”Det er ikke lett og ta ansvar, men viktigheten av det er ubeskrivelig.” Kjetil Jansrud

  Som sagt er Se meg Bry deg er en kampanje/et tiltak for å bevisstgjøre. Bevisstgjøre oss på viktigheten av å bidra til felles trygghet og trivsel. Om du tør å gi noen sjansen, blir du ofte positivt overrasket. De tøffeste i gruppa gir alle sjansen til å være seg selv og vise hvem de er. ALLE bør få sjansen til å vise hvem de virkelig er!

  ALLE er gode i noe, men alle er ikke gode i alt. Og alle er ikke gode i det samme. Alle må få mulighet til å vise hva de er gode i!

  Slik vi ser det er det åpenbart at alle har behov for å bli sett, akseptert og respektert, uansett hvem og hva man er.

   

  Vår visjon er at i Enebakk er vi gode på å bry oss!