Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
error_outline

Koronatest: tlf. 940 18 300 - hverdager kl. 8:30-11 og 12-15.30, lør/søn. kl. 10-11:30 og 13-15 / Vaksine: tlf. 64 99 22 15 man.-fre. - kl. 8:30-11 og 12-15

Helsedirektoratets publikumstelefon: 815 55 015

Løpende informasjon - koronavirus clear

Støtteordninger til næringslivet i forbindelse med koronasituasjonen
 

Kommunen har fått midler fra staten som skal viderefordeles til bedrifter i Enebakk kommune. Det kan gis økonomisk støtte innenfor to ulike tildelingsordninger.  

Den første ordningen heter «kommunal kompensasjonsordning til virksomheter rammet av covid-19-restriksjoner», og vil bli fordelt til lokale bedrifter som har hatt særlige konsekvenser av smitteverntiltak og nedstengninger. Dette gjelder servering- og cateringbransjen, treningssentre og kultur-, event- og reiselivsbransjen. Øvrige bedrifter som har blitt rammet og som faller utenfor andre kompensasjonsordninger, kan også søke om tilskudd.

Den andre ordningen heter «ekstraordinært næringsfond til stimulering av næringslivet». Midlene skal bidra til økt aktivitet, sysselsetting og verdiskaping lokalt for å motvirke uønskede effekter av covid-19-utbruddet. Midlene skal benyttes til bedriftsrettet støtte og andre næringsrettede tiltak som f.eks. markedsføring, mindre investeringer, opplæring, produktutvikling og nyetableringer. Ved tildeling av støtten vektlegges betydningen for arbeidsplasser, verdiskapning og økonomisk aktivitet.

Det er utvalg for næring, landbruk og miljø (NLM) som vedtar tildelingen.

Her finner du lenker til de to ordningene, med søknadsskjema: