Jenny Kristoffersen (23) og Johanna Huth (28) er ansatt som miljøterapeuter i prosjektstillinger i Enebakk kommune.

Sammen med vår erfarne og dyktige miljøarbeider Terje Rustand Miljøterapeuter - Terje - Jenny - Johanna - foto Johanna Huth.jpg(40) skal de styrke og videreutvikle det viktige arbeidet med et godt ungdomsmiljø i Enebakk.

De jobber i samordning av lokale rus- og kriminalitetsforebyggende tiltak (SLT), som er en forebyggende arbeidsmodell rettet mot barn og unge. I tillegg skal de jobbe med «Se meg – bry deg», som er Enebakk kommunes anerkjente tiltaksmodell for å bevisstgjøre både ungdom og voksne om vårt ansvar for å ta vare på hverandre.

Vil tilby aktiviteter, og noen å snakke med

I løpet av sommeren skal Johanna og Jenny bli bedre kjent med ungdom i kommunen, lytte til deres ønsker og behov og jobbe for et godt nærmiljø og lokalsamfunn som alle føler tilhørighet til.

– Målgruppen er hovedsakelig barn og unge fra 6. til 10. trinn. På grunn av koronasituasjonen er det nok ikke mange ungdommer som har sett oss på skolene ennå, men vi vil være tilgjengelig i hele sommer og utover høsten. Vi ønsker å tilby lavterskeltilbud, med forskjellige aktiviteter. Vi håper å få med ungdommen på gåturer, ballspill og andre ting, sier Jenny og Johanna.

– Dersom noen barn og unge har forslag til aktiviteter, eller om de bare trenger noen å snakke med, er vi tilgjengelige på telefon og i sosiale medier. Ring oss gjerne, sier de to.

Jenny Kristoffersen studerer vernepleie ved OsloMet. Hun flyttet til Ytre Enebakk med samboer og to hunder for et år siden.

– Jeg bruker mye av fritiden min med hunder. Jeg er glad i friluftsliv, og går mye i Østmarka. Tidligere har jeg drevet med hest, både som jobb og på fritiden, sier Jenny.

Johanna Huth er utdannet sosionom fra Vitenskapelig høgskole i Oslo. Hun er opprinnelig fra Sarpsborg, men bor nå på Lørenskog med sin mann og sønn på ett år. Johanna har jobbet i barnehage, på skole, i eventbyrå og hun har vært frivillig miljøarbeider i Røde Kors i Oslo. Der har hun blant annet vært gruppeleder for møteplassaktiviteten «Jentekveld».

– Jeg liker å reise, lære språk og bli kjent med nye kulturer. Jeg har spilt håndball i 12 år, og vært med på fotball- og volleyballskole. De siste årene har det gått mye i styrketrening på helsesenter, sier Johanna.

Gleder seg til å bli kjent med Enebakk-ungdom

– Vi søkte jobb som miljøterapeuter fordi vi liker å jobbe med mennesker. Barn og unge er en brukergruppe vi synes det er givende og spennende å jobbe med. Vi gleder oss til å bli bedre kjent med ungdommen som bor i Enebakk, sier Jenny og Johanna.

Barn og unge som vil bli kjent med våre spennende miljøterapeuter kan kontakte dem på telefon:

Jenny – tlf. 477 86 097

Johanna – tlf. 477 86 094

De er også aktive i sosiale medier, du kommer i kontakt med Jenny og Johanna på Facebook https://www.facebook.com/semegbrydeg/ og Instagram https://www.instagram.com/semegbrydeg/  #semegbrydeg

 

BILDETEKST: Miljøarbeider Terje Rustand, miljøterapeut Jenny Kristoffersen og miljøterapeut Johanna Huth (foran) jobber for å skape et godt miljø for Enebakk-ungdommen. (Foto: Johanna Huth, Enebakk kommune)