I møte med virkeligheten med coronaviruset vil vi reagere forskjellig. Usikkerhet, ubehag, redsel og angst vil være helt vanlig i møte med et virus en ikke har helt kontroll på. Det er psykisk tøft for mange, og særlig for de som allerede sliter med psykiske plager eller andre problemer. 
  
Hvis du føler deg redd og alene, eller hvis du strever med vonde tanker: Det beste rådet er alltid å snakke med andre. Det kan også bare være at du trenger noen å snakke med.

 Men hvem kan du snakke med? Her er våre råd til deg:  

 

Snakk med en venn – og vær en venn 

Det kan være godt å snakke med venner på Facetime eller Snap. Fortell en venn om det som gjør deg trist og lei – og husk å spørre tilbake hvordan vennen din har det! Nå er det så viktig at vi hjelper hverandre! 

Snakk med foreldre eller en annen trygg voksen

Tenk gjennom hvem du stoler på og som du liker å snakke med. En i familien? En på skolen? En nabo? En du kjenner fra fritidsaktiviteter? Send en melding, for eksempel: Jeg tenker på så mye om dagen – kan vi snakke litt sammen?
 

Snakk med læreren din 

Læreren kjenner både deg og vennene dine. Hvis du har det vanskelig, eller har en venn som har det vanskelig - fortell det til læreren din! En lærer er god til å lytte og vet ofte hva som kan hjelpe.
 

Kontakt helsesykepleier 

Helsesykepleier har mye trening i å snakke med barn og ungdom som har vonde tanker. Finn ut når hun er på skolen din, og ta kontakt med henne. 

Ring/kontakt miljøterapeutene i SLT/Se meg Bry deg, Enebakk kommune

Telefon/sms:

  • Terje: 412 18 927
  • Johanna: 477 86 094
  • Jenny: 477 86 097

Snapchat:

  • jennyemilieslt
  • johannask20

 

Facebook/Messenger:

  • Se meg Bry deg

Instagram:

  • @semegbrydeg

 

Helsestasjon for ungdom

Tilbud til de i alderen 13 til 24 år. Her kan det tas opp tema psykisk og fysisk helse i tillegg til tema seksuell helse, prevensjon m.m. Går du på videregående i en annen kommune kan du også benytte deg av tilbudet i den kommunen du går på videregående.

På Helsestasjon for ungdom jobber både Helsesykepleier og lege. Pr. i dag er det kun timebestilling (64992210) av smittevernhensyn.

Helse barn og unge har også tilbud om samtaler med psykiatrisk sykepleier eller psykolog (som også kan vurdere behov for videre formidling til BUP), henvendelse kan rettes gjennom helsesykepleier eller ved å ta kontakt på Helsestasjon tlf. 64992210.
 

Enebakk kirke

Kontakt ungdomsprest Jane Christin med det du måtte ha på hjertet. Hun kan nås på
telefonnummer 454 99 004, e-post: jd352@kirken.no eller Instagram @kirkenienebakk.
 

Snakk med noen når det blir kveld og natt 

Alarmtelefonen for barn og unge er åpen hele døgnet
Her får du snakke med en voksen som ønsker å hjelpe deg - på 8 forskjellige språk. Hvis du er midt i en vanskelig situasjon setter de deg i kontakt med noen i Enebakk som kan hjelpe deg. Ring også hvis du tror noen andre barn har det vanskelig.
 

Korspåhalsen – Røde kors

Korspåhalsen er gratis, trygt og anonymt for deg opp til 18 år, og har åpent på kvelden. Her kan du prate med eller skrive til voksne som er frivillige i Røde Kors. De hører på det du har å si og hjelper deg om du vil. Du kan også snakke med andre på din egen alder på.