Er du 13-17 år og bor i det som blir Viken? Da finnes det en sommerleir for deg fra 28. juli – 2. august på Follo Folkehøgskole i Vestby.

Vi arrangerer sommerleir med kurs  i låtmaking, teater, film, musikal, hip hop og tegneserietegning.

Arrangør: Akershus Barne- og Ungdomsråd (ABUR) i samarbeid med og Akershus Amatørteaterråd (ATR) og Akershus fylkeskommune

Leser mer om kursene på Facebooksiden Ungdommens Kulturleir 28.juli-2.august 2019

Låtmaker

Temaene for den gode låta er rundt oss til enhver tid: enten det er de store samfunnsspørsmålene eller det enkle, nære i livene våre. Kurset gir en grundig innføring, gjennomgang og en solid dose inspirasjon til håndverket. Alt starter med en god låt. Gode tekster og melodier er de viktigste råvarene for enhver suksessfull artist.

Keyboardist/låtskriver Olav Tronsmoen og artist/låtskriver Baard Mathias Bonsaksen er engasjerte som lærere, og de vil sammen ta kursdeltakerne gjennom prosessene og håndverket med å lage ei god låt.

Olav Tronsmoen har jobbet i 10 år som freelancemusiker i Oslo, hvor han har spilt med artister som Ina Wroldsen, Maria Mena, Gabrielle og Karpe Diem. Han jobber også i Stairs Music Studio sammen med Bård, hvor han skriver og produserer låter for kjente og mindre kjente artister.

Baard Mathias Bonsaksen er en artist og låtskriver fra Sandefjord. Han vokste opp i en musikals-familie hvor kreativitet kom i mange ulike former, Baard begynte tidlig å skrive og produsere sine egne låter. I løpet av de siste to årene har Baard jobbet med artister og låtskrivere/produsenter som Ina Wroldsen, Two Inch Punch, Arnthor Birgisson, Matoma, Mac and Phil, m.fl. I samarbeid med disse har han bidratt på låter beregnet for andre artister parallelt med at han har jobbet på sitt eget soloprosjekt.

Hip Hop

På dette kurset vil vi jobbe mye med grunnsteg og hip-hop grooves. Du vil få muligheten til å jobbe med freestyle, og hvordan man kan leke med forskjellige basic-steps. Du vil også få prøve deg på andre stiler som vogue. I disse klassene vil fokuset være på riktig kunnskap, feeling og mestringsfølelse.

Kurset ender med et dansenummer der dere får vise fram hva dere har lært av koreografi og hva vi sammen har laget i felleskap. Kom og dans til masse herlig musikk, det blir en uke med red danseglede og nye utfordringer. Du trenger å ha med treningstøy, drikkeflaske og gode sko å danse i (eks joggesko).

Hulda Kristina Løseth Vestvik holder kurs for oss for 5. gang, og driver i dag eget dansestudio i Verdal i tillegg til at hun er ansatt ved Raw Dance Studio i Trondheim. Hun har sine hip-hop studier fra skoler i Stockholm, New York, Oslo og Paris. Hun jobber aktivt som koreograf for forestillinger rundt om i Trøndelag og har vunnet flere battles. Velkommen!

Instruktør er Hulda Kristina Løseth Vestvik. Tidligere elev ved Streetlinjen – Ballettakademiet i Stockholm, Broadway Dance Center i New York, og Flow Dance Education i Norge og Paris.

Teater

Dette er et teaterkurs for deg som har gjort en del teater fra før, men også for deg som ikke har så mye erfaring, men som synes teater er gøy! Vi skal jobbe med å skape en visning som tar utgangspunkt i ungdommene selv og tematikk som de er interesserte i. Vi skal jobbe med skuespillerteknikk, formidling, tilstedeværelse og samspill. Kurset vil ha en fysisk og leken innfallsvinkel med fokus på å skape noe sammen som et kompani/gruppe. Gjennom forskjellige øvelser og metoder skal vi forske i ulike måter å skape teater på.

Kristin indahl er utdannet skuespiller og dramapedagog fra Oslo Met. Hun har bred erfaring med arbeid som instruktør og dramalærer. For øyeblikket jobber hun på dramalinjen på en videregående skole. Hun har erfaring fra diverse produksjonsarbeid, både som regissør og skuespiller og jobber med å holde workshops og teaterundervisning på ulike festivaler og utdanningsinstitusjoner, som blant annet Oslo Met.

Film

På dette kurset vil du lære om å lage og spille i ekte kortfilm. Vi skal lage to kortfilmer fra manus-til ferdig klipp.  Du vil lære om skuespill for kamera, regi, manus, filmfoto, Mac-redigering og lydarbeide. Vi har alt utstyret du trenger!

Kursleder er Morgan Davidsen. Morgan er utdannet i USA og jobber som regissør og skuespiller. Han er nå leder for filmlinjen på Follo Folkehøgskole

Musikal

Dette kurset passer for deg som liker å kombinere sang, dans og skuespilleri. Vi gjør repertoar fra kjente musikaler. Kurset avsluttes med en liten arbeidsvisning på scenen.

Kursleder Tom Nilssen er utdannet danser og koreograf i London og ved Statens Balletthøgskole, og har tidligere vært lærer på musikallinja på Follo folkehøgskole. Du trenger å ta med treningstøy.

Tegneserie

På dette kurset vil du lære å utvikle egne ideer og hvordan du bygger opp en tegneserie, med råd om fortellergrep og effekter. Her trenger en ikke ha med eget utstyr.

Kursleder Tore Strand Olsen har tegnet for blader som Pyton, Pondus og Rutetid/Ruter. Han har gitt ut flere tegneseriebøker, bl.a. Tegneserienes Historie og Tegn Serier! og har bloggen tegneseriekurs.com

Pris og praktiske opplysninger

Kursene koster 2.850,- per person (2.390,- hvis det er flere søsken).
Inkludert i dette er overnatting, tre måltider om dagen, kurs, materiell og aktiviteter. UKL er støttet av Akershus fylkeskommune, og for elever utenfor nye Viken er et pristillegg på 600,-.

Oppmøte er søndag 28. juli kl 18.00, og kursene foregår fra mandag mellom 09.00 og 16.00 bare avbrutt av lunsj. Overnatting skjer på skolens internat i tomannsrom. Kursene avsluttes fredag 2. august kl 17.00. Da vil det være en arbeidsvisning hvor foreldre og venner kan få se smakebiter av hva en har drevet med i løpet av uka.

Påmelding

Påmelding skjer etter først-til-mølla-prinsippet. Bindende påmelding sendes inn enten via post eller abur@online.no med underskrift fra foresatte.
De kursene det er nok deltagere på 12. juni blir gjennomført. Eventuelt ledige plasser som er igjen etter denne datoen blir fylt opp fortløpende.

En kan bare være med på et kurs. Hvis det er flere kurs en kunne tenke seg å være med på kan en sette opp flere ønsker i prioritert rekkefølge, som da kan være aktuelle hvis det er fullt på førstevalget.

Påmeldingsskjema (abur.no)

Meld deg på til:

Akershus Barne- og Ungdomsråd (ABUR)
Pb. 50
2011 Strømmen

Merk konvolutten: ”UKL” En kan også skanne den utfylte påmeldingen og sende den til abur@online.no

Spørsmål? Ring ABUR og spør på 63 89 96 70

Ungdommens Kulturleir arrangeres av Akershus Barne- og Ungdomsråd. Vi samarbeider med Akershus Amatørteaterråd og Akershus fylkeskommune