Om Ytre Enebakk barnehage

Ytre Enebakk barnehage ligger i et rolig boligfelt, med skogen som nærmeste nabo. Vårt flotte uteområde utfordrer alle sanser med fjell, skog og lekeapparater. Vi har også egen gapahuk og grillplass.

Vi jobber i vår barnehage for å ha en stabil personalgruppe med høy allsidig kompetanse.

Barnetegninger - Avdelingene i Ytre Enebakk barnehage - Klikk for stort bildeAvdelingene våre

Avdelinger

Barnehagen har 5 avdelinger:

  • Revehiet
  • Bjørnehiet
  • Maurtua
  • Marihøna
  • Ekornbarna

Kontaktinformasjon til avdelingene

Mattilbud

Vi er opptatt av å gi barna et sunt og variert kosthold. Matbudsjettet fullfinansieres av kostpengene som foreldrene betaler, altså kr. 365,- pr barn pr måned.

Slik ser lunsj-menyen vår ut:

Mandag:  Varmmat fra Matibox. Vi serverer vann til måltidet
Tirsdag:   Grovbrød med variert pålegg, grønnsaker og melk
Onsdag:   Aktivitetsdag/turdag og barna har med seg egen matpakke hjemmefra som skal ligge i tursekken sammen med drikke og sitteunderlag
Torsdag:  Varmmat fra Matibox. Vi serverer vann til måltidet
Fredag:    Havregrøt/kjøleskapsgrøt

Barna har med seg matpakke til frokost og ettermiddagsmat. Barna har også med seg to frukter hver uke, som blir servert som et felles fruktmåltid sammen med ettermiddagsmaten hver dag.

I forbindelse med forskjellige arrangement kan det forekomme endringer i menyen.

Barnehagens visjon og verdier

Barnehagens visjon er der lek og læring går hånd i hånd.

Barnehagens verdier er trygghet, glede og utvikling. Når man er trygg og føler glede kan man også utvikle seg.

Vi er opptatt av å være ute og bruke naturen og nærmiljøet i all slags vær og vi bruker barnehagens kuperte terreng som vi kaller “skogen” vår. Uteområdet vårt utfordrer barna til å bruke kroppen aktivt og til å utvikle god kroppsbeherskelse. 

Satsingsområder

Satsningsområdene til barnehagen er lek og kommunikasjon, språk og tekst. Språket er vår viktigste form for kommunikasjon. Det er nøkkelen til å fungere godt i samhandling med andre barn i barnehagen og for å ha en god progresjon på alle andre utviklingsområder.

Ved å satse på leken fremmer vi barnas følelse av egenverd og livsmestring. Å legge godt til rette for lek er den beste måten vi kan jobbe med barns psykiske helse på. Retten til god lek henger sammen med retten til et godt liv for barna. Det er i leken barna lære mest og best i barnehagealder. Det gjenspeiler seg også i visjonen vår - der lek og læring går hånd i hånd. Dette forplikter oss til at leken skal ha størst plass i hverdagen vår.

Ytre Enebakk barnehage - Barnehagefakta

Vedtekter for kommunale barnehager i Enebakk kommune